Linn

Mitt navn er Linn Haugvaldstad Jansen, og jeg er født og oppvokst i Stavanger hvor jeg nå også bor. På grunn av en medfødt muskelsykdom durer jeg rundt i en elektrisk rullestol, og har som regel en av mine 10 personlige assistenter på slep.

De siste årene har jeg hatt gleden av å jobbe med hunder og deres eiere som opplever hverdagen sammen som utfordrende. Jeg er opptatt av at livet med hund skal være bygget på glede, trygghet og samarbeid, og at dette skal gjelde for både hund og eier. Dette preger selvsagt også hvordan jeg jobber med hundene.

Jeg er vokst opp med dyr av alle mulige slag, så som kaniner, undulat, fisker, mus, katt og hund. Etter å ha mast om å få hund i flere år, gikk drømmen i oppfyllelse da jeg var 12 år. Foreldrene mine ønsket ikke valp, så vi tok til oss ei Golden Retriever tispe på litt over 1 år som skulle omplasseres.

Tippe, som hunden het, var en super rolig og kosete Golden. Hun var den beste kosebamsen og turvennen man kunne få, og hun skulle være mitt ansvar. Derfor ble det jeg som gikk grunnkurs i lydighet med henne. Og da var det gjort. Jeg var hekta på lydighet. Tippe og jeg konkurrerte etter hvert i både klasse 1 og 2 i lydighet.

Etter endte studier i Bergen, flyttet jeg hjem til Stavanger igjen og jeg var klar for en ny hund. Denne gangen ble valget ei tispe av rasen Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Og denne gangen skulle jeg ha valp!

Nemi var ei herlig frøken, snill som dagen var lang, men ekstremt aktiv. Jeg trodde jeg kunne mye om hund jeg som hadde konkurrert i lydighet og greier, men jeg skjønte fort at; Nei, du kan INGENTING om valper! Så kursing ble det. På valpekurs hadde Nemi ingen bakkekontakt fordi hun koste seg sånn, så instruktørene kom bort og spurte: «Du, kossen e hu å ha i hus?»

Nemi var av typen hyperaktiv og elsket å få jobbe. Et skikkelig arbeidsjern med enorm kapasitet. Hun var enten bånn gass, eller så lå hun rett ut og sov. Det var ingen mellomting. Hun var fantastisk å trene med, men umulig å slite ut. Noe som gjorde at jeg trengte å lære enda mer om hund.

Resultat: Instruktørutdanning ved Nordbys Hundesenter i Drammen i ett år. Siden den gang har det også blitt flere andre kurs innen hund og atferd, og prøver stadig å gå på flere for å lære mer.