Vilja

Vilja er ei tollertispe som ble født på Randaberg den 25. juli 2016. Sine første 16 måneder tilbrakte hun hos en barnefamilie på Rennesøy. Vilja hadde det fint der, men da de ventet sitt tredje barn på under 5 år, innså de at kapasiteten og tiden ikke strakk til, og at det beste for Vilja var å få en ny familie.

På det tidspunktet hadde jeg nettopp mistet min kjære Nemi, tolleren jeg hadde hatt de siste 12 årene, og jeg var egentlig litt i tenkeboksen når det gjaldt ny hund. Jeg var klar over at skulle jeg ha valp, så er det ca. 2 års ventetid på tollere. Dessuten var jeg ikke så helt klar for å ha valp i hus igjen, så dermed ble det åpent for omplassering også, men jeg skulle ta meg god tid. Finne den rette hunden. Ha litt «barnefri» etter nesten 13 år som «alenemamma» for Nemi… Men, tilfeldighetene ville det annerledes. 🙂

Tilfeldigvis møter jeg på en tidligere kollega av meg, og temaet ny hund kommer opp. Da forteller hun at sønnens familie skal omplassere si tollertispe på 16 måneder, og hun lurer på om jeg kan være interessert. Etter å ha pratet direkte med eierne avtaler vi å møtes. Jeg er veldig tydelig på at kjemien må stemme mellom meg og hunden.

Det første Vilja gjør når hun kommer inn dørene hos meg er å klatre opp og sette seg på fotbrettet mitt.

Jeg var solgt.

Vilja flyttet inn hos meg en uke etter, den 8. desember 2017.

Vilja er ei bestemt lita frøken med stor egen vilje, og tonnevis med sjarm. Hun elsker å leke, gå turer i skogen, og som retrievere flest er hun et vrak etter mat.

Vilja elsker å jobbe! Hun er en fryd å trene lydighet med, noe vi etter hvert skal konkurrere i. På sikt har vi et mål om å drive med agility også.

Selv om hun elsker å jobbe, så er det ingenting hun elsker mer enn å få ligge tett inntil på sofaen og bare kose. Denne frøkna er en skikkelig kosebamse som aldri får nok kos og nærhet.

Dessverre så led Vilja av IBD, kronisk betennelse i tarmen, og hun hadde så mye plager og smerter pga dette at hun måtte få slippe mer. Hun døde 1.august 2019