Den stille kommunikasjonen

I går var jeg på et fantastisk foredrag på Sola Hundesenter om den indre stille kommunikasjonen som foregår mellom mennesker og dyr.

Foredraget ble holdt av en dame jeg har lært utrolig mye av, da jeg har deltatt på flere av hennes kurs opp igjennom årene. Hun heter Deborah Borgen og er grunnlegger av Unique Mind ESP, hvor hun sammen med sine kollegaer kurser mennesker i hvordan bruke hjernen sin på en bedre måte.

Denne kvelden prater Deborah om hvordan vi hundeeiere påvirker hundene våre ved det vi ubevisst kommuniserer via noe hun kaller stille kommunikasjon. Det vil si, det er ikke en verbal kommunikasjon og heller ikke kroppsspråket vårt. Det er den indre utstrålingen vår som avslører hvordan vi egentlig opplever hverdagen og oss selv.

For eksempel hvordan vi prater til oss selv (vår indre dialog). Vi mennesker er utrolig gode til å prate oss selv ned. Hvor snill er du når du prater med deg selv? Denne negative dialogen, tankene, oppfatter hundene selv om ikke et eneste ord uttales høyt. Du kan kanskje merke at hunden blir urolig rundt deg.

Et annet eksempel er når vi stresser inni oss. Dvs, ikke stress som i at vi løper rundt, men stresset av alle tankene som hele tiden raser i hodet. Selv om du ligger på sofaen, helt stille, så ville hunden din merke stresset fra tankene dine.

Hva er det så som gjør at hundene kan sanse dette?

Deborah forklarer dette med instinktet, og bruken av sine indre sanser. Vi har også indre sanser, men vi er dessverre ikke trent opp til å stole på dem. Indre sanser kan forstås som magefølelse, intuisjon og indre bilder.

Dersom vi hundeeiere lærer oss å bevisst bruke våre indre sanser i kommunikasjonen med hundene våre vil vi få en mye bedre forståelse og samarbeid med vår kjære firbeinte venn.

Deborah forklarer at vi kan hjelpe hundene våre til å få det bedre, og leve et liv med mindre stress, dersom vi lærer oss å ta kontroll over tankene våre. Lære oss teknikker for å mestre de utfordringene hverdagen byr på med en indre ro og trygghet.

Unique Mind holder helgekurs I bevissthetstrening over hele landet. Og jeg vil anbefale disse kursene til dere alle sammen. Du kan lese mer om kursene her: www.uniquemindesp.com

Deborah Borgen

Selv kan jeg si at jeg aldri ville hatt den kjemien med min hund, Vilja, om det ikke var for at jeg har lært meg disse tingene. Jeg stoler på de følelsene, tankene, jeg får når jeg samarbeider med henne. Og det er fantastisk å kunne gå på lydighetstrening, hvor det ofte koker rundt oss i hallen, men likevel stå stødig i min ro og være den tryggheten hunden trenger for å klare fokusere på oppgavene.

Så jeg har bare en ting å si: KOM DEG PÅ KURS, DU KOMMER ALDRI TIL Å ANGRE. 

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s