Nyttårsaften – en fest eller et mareritt?

I morgen er det nyttårsaften og for mange hunder den værste dagen i året. Her kommer noen tips til hvordan håndtere frykten og muligens gjøre dagen og kvelden litt bedre for både deg og hunden din.


1. Hold hunden i bånd hele tiden når dere er ute, uansett hvor lydig den er! Det er ikke alle som venter til kl. 24 med å sende opp raketter. Mange hunder blir skremt av plutselige smell når de er på tur, og om de er løse kan de løpe av gårde i full panikk. Jeg har ikke tall på hvor mange leteaksjoner jeg har vært med på i dagene etter nyttår.

2. Sjekk halsbånd og seler – sjekk at ikke hunden kan trekke seg ut av halsbåndet/selen om den skulle få panikk. 

3. Slit gjerne ut hunden med en god tur og hjernetrim, gi den gjerne noe godt å tygge på når kvelden kommer. Kan være godt med litt avledning. En mett og sliten hund blir ikke like fort redd. 😉

4. Forvent at hunden din ikke skal bli redd – dine tanker påvirker hunden din mer enn du aner. Blir den redd, så husk å pust! At du er rolig og trygg er det beste. Ikke trøst den, eller syns synd på den, men vær STØTTENDE. La den sitte inntil deg om den føler for det. Sett deg heller ned til den i stedet for å løfte den opp. På denne måten unngår du å gi hunden bekreftelse på at det som skremte den faktisk er farlig.

5. Ikke la hunden være hjemme alene!

6. Om hunden vil gå å gjemme seg, så la den få lov til det. Gjerne i ett rom uten vinduer, f.eks bad/gang/kjeller, og sett gjerne på tv eller musikk litt høyt. 

7. Om du har valp så kan jeg si med en gang at nyttårsaften er ikke en aften for å drive sosialiseringstrening! Ikke ta med valpen ut for å se på rakettene! 

8. Om valpen bare er nysgjerrig på rakettene, så la den se på dem i vinduet. Gi den gjerne godbit når det smeller og blinker, slik at du forsterker dette til noe positivt. 

Da vil jeg bare få si TAKK FOR DET GAMLE, OG GODT NYTT ÅR!!! 

4 tankar på “Nyttårsaften – en fest eller et mareritt?

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s