Hvordan forebygge, håndtere, stress hos hunden.

  1. HVA trigger stresset?

Det er viktig å finne ut hva det er som trigger stresset hos hunden, og på hvilken måte den stresser. Blir hunden redd eller oppspilt/overgira? Overdreven glede er også stress!

2) Hvordan har jeg som eier det når hunden min stresser? Det er fryktelig lett for oss eiere å bli stressa og oppkava når hunden stresser, så det å ta kontroll over egne følelser i situasjonen er viktig. HUSK Å PUST! Det vil være vanskelig å hjelpe hunden med å håndtere stresset om man selv står der med høy puls og er full av adrenalin.

3) Astand er din beste venn!For å hjelpe hunden din til å mestre det som stresser den, er det 3 ting som er veldig viktige:

  1. At stresset ikke blir for intenst. Hold en avstand til stresstriggeren som gjør at hunden mestrer situasjonen.
  2. Utsett hunden for stresset kun over kort tid!
  3. Unngå at hunden utsettes for situasjonen for ofte. F.eks: Dersom du har en hund som stresser mye i hundeparken, skal du ikke gå i hundeparken hver dag.

4) Ro-treningDet er viktig at hunden får nok ordentlig hvile mellom slagene. De fleste hunder må faktisk lære å slappe av. Om du tenker at hunden legger seg når den er trøtt, så kan jeg si med en gang at da får den alt for lite søvn. Det blir som å forvente at et barn på 3 år vet best selv når det trenger søvn. De færreste småbarn vil legge seg, de kan jo gå glipp av noe. Sånn er hundene også.

Vilja har her fått løpe rundt på stranden og skikkelig kost seg. Hun var derfor ikke helt innstilt på å sitte modell for feriefotografen og må jobbe litt for å roe seg ned, derav gjespet og smilet. Etter bildet ble tatt fikk hun løpe videre.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s